Torre Llauder la vil·la romana d'Iluro està d'aniversari, ja té 50 anys

Torre Llauder, pretén que gaudeixis del que va ser, és i pretén ser el clos més important d'Iluro.
En aquest viatge podràs navegar de forma ordenada o no, per la història del clos i podràs entrar en les seves estances si així ho desitges, tan sols has de moure el ratolí per on vulguis...i recorda que "Torre Llauder" està esperant a que la visitis personalment. Que gaudeixis...Ave amicus..

Els teus comentaris

Comparteix les teus opinions i coneixements sobre el món romà

5 comentarios :

Anónimo dijo...

Aquest primer comentari és de l'autor i et convida a que facis tots aquells comentaris i aportaciosn que estimis oportunes.

Cicero scribit dijo...

Benvolgud Ricard:

Preparant la visita al jaciment de Torre Llauder que properament farem a l'associació Arraona Romana, he descobert el teu bloc i em sembla un treball senzillament extraordinari. De moment l'he incorporat a la nostra pàgina web.
Moltes felicitats.
Francesc Sánchez
www.arraonaromana.org

Anónimo dijo...

Hola, estaria interessada a visitar el jaciment. Però no sé si la visita és pública, és tancat. No hi ha informació sobre visitar el recinte en persona i m'agradaria saber si es pot. gràcies

Anónimo dijo...

Perdoneu la demora en la resposta. Al jaciment estaven fent noves exacavacions i per tant no puc confirmar-te horaris de visita, però el que pots fer és trucar al Museu de Mataró i pregutar-lo.
Dades del Museu:

El Carreró, 17-19
Tel. 93 758 24 01
Fax: 93 758 24 02
A/e: museum@ajmataro.cat

HORARIS:
Laborables i festius, de 6 a 9 del vespre.
Tancat els dilluns i els dies 1 i 6 de gener, divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre.
Visites concertades per a grups i escolars.
Informació i consultes, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Espero que et serveixi.
Ja diràs alguna cosa.
Ricard Pedraza.

Anónimo dijo...

Salutacions Ricard.

Feia molts anys que no tenía cap contacte amb el tema, després d'haver col·laborat activament mol de temps en les excavacions i estudi d'aquesta vil·la, i arràn del 50e aniversari, he trovat el teu blog. Primer que res, et fel·licito per aquesta iniciativa que hauría d'haver hagut de neixer molts anys abans, però que afortunadament, ja ha arrivat. Es una gran satisfacció veure con mica en mica van sortint projectes que prenen atenció en el nostre tan oblidat com important patrimoni arqueològic.

Comentar-te que ja fa anya també vaig col·laborar en un projecte semblant, "Via Avgvsta", que era la pàgina on sortíen les reconstruccions de Ferràn Baiés. De les reconstruccions es potser del tema que mes be et podría parlar, doncs ja arran de la meva entrada, l'any 1984-85 a la que llavors era la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, aquest tema juntament amb la pintura i el mosaic centràven tot el meu interés. I el primer edifici que vaig reconstruir va ser aquesta vil·la. Mes endavant, vaig continuar els estudis, però suposo que mancat com estava d'un títol universitari, no vaig aconseguir atraure l'interés pel projecte que vaig voler desenvolupar (i et parlo de principis dels 90, amb una segona represa infructuosa cap a l'any 2000). Personalment, considero que tret de les reconstruccións de Ferràn Baiés, (que a risc de que em diguin que vull presumir, no m'importa dir que vaig ser una de les persones que el van estar asesorant, especialment quant a la decroració mural de la casa que vaig estudiar a partir de les restes originals) no trovo que tinguin el nivell que mereixeríen. Els dibuixos que reconstrueixen les teulàdes no reflecteixen una estructura de l'epoca corresponent a la planta d'aquesta vil·la, i malgrat que hi ha treballs de Dortoka Disseny que m'agraden molt, com les tremes de baètulo, en aquesta cas, sobretot en el que fa a la decoració mural, o l'estructura de la sala de les termes de Can Xammar, no corresponen gens a l'estètica de lèpoca ni a les restes que ens n'han arrivat d'aquests cassos concrets.

No vull que això s'entengui com una crítica, ni de bon troç. Es un treball que ja m'agradaría haver tingut mitjans per poder fer, i admiro als qui heu pogut arrivar a fer-ho. Però si que des d'aquí, t'ofereixo, si ho dessitjes, la meva col·laboració en futurs actualitzacions, si ho troves interessant. T0envio, de moment, un enllaç a una galería d'imatges que tinc penjades a internet d'una maqueta que vaig estar fent pels volts dels anys 2000-2003, i que per circumstàncies personals no vaig poder acabar, però que conservo encara.

http://www.flickr.com/photos/enricjuhe/sets/72157622508009209/

Sense mes, saludar-te de nou, i animar-te a anar ampliant aquest treball.

Enric Juhe