Torre Llauder la vil·la romana d'Iluro està d'aniversari, ja té 50 anys

Torre Llauder, pretén que gaudeixis del que va ser, és i pretén ser el clos més important d'Iluro.
En aquest viatge podràs navegar de forma ordenada o no, per la història del clos i podràs entrar en les seves estances si així ho desitges, tan sols has de moure el ratolí per on vulguis...i recorda que "Torre Llauder" està esperant a que la visitis personalment. Que gaudeixis...Ave amicus..

Perfil i Agraïments

EL MEU PERFIL
Aquest weblog és un treball de Ricard Pedraza Pérez, estudiant del Treball Fi de Carrera de la Univeristat Oberta de Catalunya (UOC), que mogut per l'interés per la història i per explicar-la, ha realitzat aquest projecte de difusió del patrimoni cultural mataroní, tot intentant recollir, regenerar i aprofundir en uns dels jaciments més importants de Catalunya.

AGRAÏMENTS


Agrair a l’UOC (Universitat Oberta de Catalunya) per haver-me donat les eines virtuals per estudiar una carrera com Humanitats, ampliant de forma notable la meva percepció transversal de la realitat, tant històrica com actual.

Agrair al consultor Cèsar Carreras per guiar-me en el feixuc i complicat món d’un treball final de carrera com aquest. Les seves pautes han guiat aquest projecte pel bon camí.

Agrair el treball del professor Oriol Olesti, que m'ha donat una visió diferent i complerta del que va representar el món romà a Catalunya.

Agrair la col•laboració desinteressada de Joan Francesc Clariana i de Marta Prevosti, donant suport i sensibilitat a aquest projecte. Gràcies per haver excavat i interpretat aquest jaciment arqueològic.

Agrair la col•laboració i predisposició de l’Institut Municpal d’Acció Cultural de Mataró, en la persona de la seva directora Esther Merino.

Tanmateix a tot el personal del Museu que professionalment han ofert tota la col•laboració necessària per a un projecte com aquest, començant per Carles Marfà, el seu director, Àngels Soler , restauradora i Joaquim García, director d’arqueologia, a tots ells gràcies.

Agrair a Dortoka Disseny per treballar en projectes com el “Iluro una ciutat per descobrir” i obrir als ulls del món la roma mataronina.

Agrair també a Ferran Bayés per treballar en les magnífiques reconstruccions virtuals sense les quals és complicat fer-se una idea de la realitat de Torre Llauder en el seu temps.

Agrair a Blogger per crear eines tan universals com el bloc

Agrair a totes aquelles persones que han treballat pel patrimoni mataroní i a tots aquells que van recuperar “Torre Llauder”, persones que com Marià Ribas van preocupar-se per explicar a les noves generacions el passat de Mataró.

Agrair a la meva dona Victòria, la meva secretaria, coordinadora, correctora... i a les meves dues filles Irene i Adela. Sense la seva comprensió i suport això mai hauria estat possible.

Gràcies a tots per ajudar i col•laborar en “Visita Torre Llauder”.

I finalment gràcies a tu, que estàs llegint aquestes línies, perquè el teu interès és el que dona sentit a iniciatives com aquesta que només volen participar en la difusió de l’important patrimoni cultural d’un país tant ric en història com és Catalunya.