Torre Llauder la vil·la romana d'Iluro està d'aniversari, ja té 50 anys

Torre Llauder, pretén que gaudeixis del que va ser, és i pretén ser el clos més important d'Iluro.
En aquest viatge podràs navegar de forma ordenada o no, per la història del clos i podràs entrar en les seves estances si així ho desitges, tan sols has de moure el ratolí per on vulguis...i recorda que "Torre Llauder" està esperant a que la visitis personalment. Que gaudeixis...Ave amicus..

Aula 3

Aquesta estança forma part de les quatre sales de recepció o part senyorial de la villae. Les seves mides ens mostren una sala de 6 per 8,55 metres, per tant equilibrada amb la seva aula contraria. Aquesta estança té un mosaic de disseny geomètric, però a diferencia de l’aula 2, aquest és en blanc i negre i no policrom.
Les excavacions van treure a la llum només una petita part de l'aula, així com també dos forats per a contenir uns petits dipòsits de poc més d’un metre quadrat. També es va trobar una fossa plena de pedres. Aquests extrems fan suposar, com passa a l’aula 2, que aquesta aula va perdre el seu estatus de zona noble i va servir com a zona d’emmagatzematge en època baix imperial. També s’observen, els desperfectes provocats als mosaics en època alto medieval quan es van obrir fosses, i els forats que es van realitzar per al conreu agrícola als segles XVII i XVIII.
Finalment en aquesta estança es van trobar dos cadàvers, que podrien correspondre al moment final de la villae i a la forma possiblement violenta de com es va produir.

Reconstruccions virtuals:Ferran Bayés.