Torre Llauder la vil·la romana d'Iluro està d'aniversari, ja té 50 anys

Torre Llauder, pretén que gaudeixis del que va ser, és i pretén ser el clos més important d'Iluro.
En aquest viatge podràs navegar de forma ordenada o no, per la història del clos i podràs entrar en les seves estances si així ho desitges, tan sols has de moure el ratolí per on vulguis...i recorda que "Torre Llauder" està esperant a que la visitis personalment. Que gaudeixis...Ave amicus..

Aula 2

A aquesta sala s’accedia des de l’atri, i s’entrava per una porta situada a la part dreta del mateix, tot just al costat de l’aula 1. Les seves mides de 6,9 per 8,55 metres eren similars a les de les altres estances.
Es tracta d’una de les quatre sales distribuïdes des de l’atri que servia per a rebre les visites de la casa.
El passadís o fauces servia per a separar les dues aules i donar accés al peristil des de l'atri.
Aquesta estança tenia un mosaic policrom de formes geomètriques construït en època dels Severs. Aquest magnífic mosaic va ser perforat per dipositar contenidors d’aliments durant la fase baix imperial, per tant aquests extrems ens certifiquen la reconversió de l’aula en algun tipus de magatzem amb la pèrdua del seu caràcter inicial d’estança senyorívola, segurament al voltant del IV o V, tot just després de la construcció de l’absis de l’aula 1. També s’observen els desperfectes provocats pel conreu que es va realitzar a sobre de l’estança. Aquesta aula tindria les parets decorades amb pintures i estucs.

Reconstruccions virtuals:Ferran Bayés.